​​Doi dintre capii Bisericii Anglicane, arhipeiscopul de Canterbury, Justin Welby și cel de York, John Sentamu, își cer scuze după ce, în ghidul pentru enoriași lansat săptămâna trecută, se arată că doar persoanele hererosexuale căsătorite pot avea relații sexuale. De asemenea, în ghid se mai precizează că homosexualii și cuplurile heterosexuale aflate în parteneriate civile trebuie să rămână abstinenți, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ghidul Bisercii Anglicane a fost lansat pe 22 ianuarie, iar cele două capete bisericești au recunoscut deja că ghidul „a afectat încrederea enoriașilor și că regretă și recunosc durerea și neînțelegerile provocate”, potrivit comunicatului transmis de cei doi.

Mai mult de 3000 de persoane au adresat o scrisoare deschisă arhiepiscopilor, descriind ghidul ca fiind „o batjocură pentru o națiune care crede că Biserica este obsedată de sex”. Potrivit celor care au semnat scrisoarea, ghidul ar fi „afectat semnificativ misiunea bisericii, distrugând încrederea celor care caută să o slujească.”