Un susținător al Brexitului a incendiat, vineri, steagul UE lângă Downing Street, în centrul Londrei, în timp ce alții i-au batjocorit pe manifestanții pro-UE cu câteva ore înainte ca Regatul Unit să părăsească blocul cumunitar, relatează Reuters.

steag UE incendiatFoto: Captura YouTube

Aproximativ 200-300 de susținători ai Uniunii Europene au fost ridiculizați de către manifestanții pro-Brexit în timp ce mergeau de la Downing Street la biroul Comisiei Europene din Londra. Polițiștii au format o linie pentru a despărți cele două grupuri.

Susținătorii Brexitului cântau ”rușine vouă, rușină vouă”, ”fraierilor, fraierilor” și ”pa, pa UE” pe melodia Auld Lang Syne.

Vineri este ultima zi în care Marea Britanie are calitatea de membru al Uniunii Europene, la trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis, prin referendum, ca țara lor să iasă din Blocul comunitar. Marea Britanie, membră a comunității europene din ianuarie 1973, se va retrage oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, la ora locală 23:00 (1 februarie, 01:00, ora României).

Citește și:

FOTO VIDEO Brexit Day: Britanicii așteaptă despărțirea de la miezul nopții, unii triști, alții veseli, sub privirea severă a lui Winston Churchill