Primele teste care le-au fost făcute celor doi chinezi cu simptome de coronavirus aflați la bordul unei nave de croazieră cu aproximativ 7.000 de persoane la bord "par negative", a informat Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primele verificări par să dea rezultate negative, însă aşteptăm rezultatul final al testului", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul ministerului citat, fără a putea menționa când va fi cunoscut acesta.

Reprezentanţii spitalului Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, au declarat pentru AFP că specialiștii acestui spital susţin că este nevoie de 48 de ore pentru a beneficia de un rezultat definitiv al testului.

Circa 7.000 de persoane erau încă blocate joi după-amiaza în portul Civitavecchia pe vasul Costa Smeralda al companiei de croaziere Costa Crociere (Costa Cruises), chiar dacă după-amiază au apărut zvonuri privind debarcarea a peste 1.100 de pasageri.

Primarul acestui oraş de coastă s-a opus însă cu înverşunare acestei posibilităţi. "Trebuie să protejez sănătatea concetăţenilor mei. Deocamdată au fost debarcate doar bagaje de pe navă, nu pasageri. Asteptăm încă rezultatele testelor efectuate la spitalul Spallanzani", a declarat joi după-amiaza Ernesto Tedesco, primarul oraşului Civitavecchia.

Cei doi chinezi - soț și soție - au sosit în Italia pe 25 ianuarie, zi în care s-au îmbarcat pe nava Costa Smeralda din portul Savona. Ulterior, ei au început să aibă febră mare și dificultăți respiratorii.

Nava de croazieră a vizitat Marsilia (Franța) și porturile spaniole Barcelona și Palma de Mallorca înainte să ajungă, joi, în Citavecchia, la nord de Roma. (Sursa: Agerpres)