Provincia chineză Hubei, unde a izbucnit focarul de pneumonie provocat de noul tip de coronavirus soldat cu cel puţin 170 de morţi, se confruntă cu "o gravă lipsă" de materiale medicale pentru a face faţă acestei boli, a declarat guvernatorul său, Wang Xiaodong, citat joi de EFE.

Foto:

Potrivit televiziunii de stat CGTN, Wang a susţinut miercuri seară o conferinţă de presă în care a subliniat gravitatea acestei epidemii în Huanggang, unul dintre orașele închise de săptămâna trecută.

Huanggang este un oraş cu 7,5 milioane de locuitori, aflat la o distanţă de 76 kilometri de capitala provinciei Wuhan - epicentrul focarului - şi unde au fost confirmate până acum 496 cazuri de pneumonie provocate de noul coronavirus şi peste zece decese. Dintre cele 5 milioane de persoane care au plecat din Wuhan înainte ca metropola să fie pusă sub carantină - în plină sărbătoare de Anul Nou Chinezesc, când oamenii călătoresc mai mult -, între 60 şi 70 la sută au plecat în alte oraşe din provincia Hubei.

Marţi a fost deschis la Huanggang un spital dedicat tratării acestei boli, iar Wang a promis că guvernul regional nu va permite ca oraşul să devină "un al doilea Wuhan".

Televiziunea CGTN citează un angajat al spitalului din acest oraş care precizează că echipamentele medicale pentru noul spital ajung pentru "o singură zi de muncă". "Nu putem primi pacienţi fără măşti şi îmbrăcăminte de protecţie. Sunt aproape epuizate şi nu ştim de unde să procurăm", a spus el.

Miercuri, Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China anunţa că lipsa măştilor este provocată de o explozie a cererii şi că în China - responsabilă cu 50 la sută din producţia mondială - sunt fabricate 8 milioane de unităţi pe zi în perioadă vacanţei de sărbători, în comparaţie cu o perioadă normală, când sunt produse 20 de milioane.

Potrivit celor mai recente date oficiale, aproximativ 60% dintre cele peste 7.700 de cazuri confirmate până la această dată la nivel naţional au fost diagnosticate în provincia Hubei, unde s-au înregistrat 162 dintre cele 170 de decese provocate de această boală. (Sursa: Agerpres)