Parlamentarii ruşi ar putea înlocui funcţia de preşedinte al ţării cu cea de „conducător suprem”, în cadrul procesului de modificare a Constituţiei Rusiei, lansat recent de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, informează comments.ua, citat de Rador.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Potrivit propunerilor lansate în acest sens, termenul „conducător” ar urma să fie scris cu majusculă. De asemenea, potrivit unor informaţii apărute în presă, grupul de lucru care se ocupă de acest proces propune ca în Constituţia rusă să fie inserat statutul Rusiei de ţară „câștigătoare a celui de-al Doilea Război Mondial”.

În plus, parlamentarii mai propun, printre cele peste 100 de modificări constituţionale, ca ortodoxia să fie declarată religie principală în Federaţia Rusă.

Amintim că pe 15 ianuarie preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în discursul său anual către parlament revizuirea Constituţiei Federaţiei Ruse, anunţul fiind urmat de demisia premierului Dmitri Medvedev şi a întregului guvern rus. Putin a propus, printre altele, o redistribuire a puterilor între președinte, guvern și Duma de Stat.