Cercetători din Australia susţin că au recreat coronavirusul în laborator, pentru prima dată în afara Chinei

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 29 ianuarie 2020, 10:15 Actualitate | Internaţional


Virusuri
Foto: pixabay.com
O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a anunţat miercuri dezvoltarea cu succes a unei versiuni de laborator a noului tip de coronavirus, prima creată în afara teritoriului Chinei, o realizare care ar putea contribui la combaterea răspândirii globale a bolii, potrivit Reuters.

Cercetătorii de la Institutul pentru Infecţii şi Imunitate Peter Doherty din Melbourne au spus că vor pune la dispoziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi laboratoarelor din toată lumea această mostră, creată după o prelevare de probe biologice de la un pacient infectat.

Un laborator din China a recreat de asemenea virusul cu succes, dar a pus la dispoziţie doar secvenţa genomului, nu şi mostra ca atare, potrivit Australian Broadcasting Corp.

"Întrucât ne aflăm în mod concret în posesia virusului, avem acum abilitatea de a valida şi a verifica într-adevăr toate metodele de testare şi de a le compara sensibilităţile şi specificităţile", a precizat într-o declaraţie directorul laboratorului de identificate a virusurilor, Julian Druce. "Virusul va fi folosit ca material pentru controlul pozitiv în cadrul laboratoarelor din reţeaua de sănătate publică din Australia şi va fi expediat către laboratoare de expertiză care colaborează strâns cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa".

Epidemia cu coronavirus, un virus asemănător celor care provoacă gripa, a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut şi a provocat moartea a 132 de persoane, 5.974 de cazuri confirmate de contaminare fiind confirmate în China continentală, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat miercuri de autorităţile chineze.

Virusul se transmite prin picăturile de salivă provenite de la persoanele care tuşesc şi strănută şi are o perioadă de incubaţie de până la 14 zile.

Mostra de virus creată în laboratorul australian ar putea fi folosită pentru generarea unui test de anticorpi, care ar permite depistarea virusului la pacienţii care nu au simptome, precum şi la crearea unui vaccin, a mai precizat institutul.

Virusul a fost recreat din probele prelevate de la un pacient care a sosit la institutul australian pe 24 ianuarie, se mai precizează în declaraţie.

Institutul Peter Doherty este un joint-venture între Universitatea din Melbourne şi Royal Melbourne Hospital. (Sursa: Agerpres)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3446 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Genumul il am deja. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 10:23)

  Lok [utilizator]

  Mai imi trebuie un laborator si o infinitate de bani si imi fac al meu. Dar mai interesant ar fi sa ii produca careva anticorpi pentru un ser. Sunt sigur ca nu e nevoie de tehnologie de ultima generatie pentru asta.
 • -1 (7 voturi)    
  Interesant este mecanismul (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 10:56)

  Con_stan_tin [utilizator]

  prin care omul se apară de virus. Natura ne-a înzestrat cu o baza de date cu celule antivirus. Ce-i interesant este că baza asta de date are celule antivirus și pentru viruși viitori, de care habar n-avem la momentul actual. Mortalitatea apare deoarece mecanismul de apărare durează prea mult, când suntem infecați cu un virus nou sistemul imunitar începe să caute în baza de date antivirusul corespunzător în mod aleator, proces ce durează cu toate că este accelerat de febră. Odată găsit, antivirusul distruge virusul. La cea de-a doua infectare cu același virus febra nici nu mai apare deoarece sistemul imunitar are deja inregistrat antivirusul și sare peste procesul de căutare.
  • 0 (4 voturi)    
   M-ai dat pe spate cu cunostintele (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:11)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   Cum se numeste o baza de date cu celule antivirus? Tesut antivirus?

   Antivirusul distruge virusul?

   Ia gandeste-te la HIV si pune-l in perspectiva explicatiilor tale:

   1. Cum se manifesta organismul la a doua infectare cu HIV? Banuiesc ca sare la fel peste procesul de cautare si deci omul ar trebui sa se insanatosasca instantaneu. Ah, stai, mi-am dat seama: nu a fost gasit la prima infectare si capul hard diskului este inca blocat pe pista si sector...

   2. Cand HIV se transmite de la mama la fat, procesul de cautare se ia de la capat? Cum stie tesutul antivirus al fatului ca apartine unui nou organism, asta inainte ca fatul sa fie nascut?

   In rest o explicatie data de cineva cu imunitate dezvoltata deja la stiinta. Orice carte citita apoi a fost instantaneu rejectata de sistemul imunitar.
   • -1 (1 vot)    
    HIV atacă chiar baza de date! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:29)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

    HIV are capacitate de a corupe baza de date, de aceea produce imunodeficiență. Odată baza coruptă ești vulnerabil la orice virus.
    • +1 (1 vot)    
     Nu exista o baza de date. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:59)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Asadar orice teorie ce deriva de acolo e pe un drum gresit.
     • 0 (0 voturi)    
      Sistemul imunitar specific (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 19:23)

      unins [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      este dobândit în timpul vieții, după ce organismul a venit deja în prealabil în contact cu agentul patogen. Acest mecanism specific de apărare este orientat spre un anumit agent patogen, care este identificat prin antigeni specifici, iar pentru distrugerea agentului fiind elaborați anticorpi. Acest sistem de apărare molecular este susținut de celulele limfocite de tip „T” și „B” care au capacitatea de reține, memoriza caracterele agentului patogen, putându-l recunoaște la un contact nou - (Wikipedia) Deci exista o stocare a informatiilor (baza de date) legate de agentii patogeni care au infectat organismul in trecut.
    • 0 (2 voturi)    
     Cand postulezi o teorie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:55)

     Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     Este suficient sa gasesti un singur contraexemplu pentru a o invalida.

     Asadar: cum se manifesta organismul la a doua infectare cu HIV? Sau HIV este o exceptie la teoria ta?
     • 0 (2 voturi)    
      SIDA are rată de mortalitate 100%. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:44)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

      Virusul HIV, care declanșează SIDA, doar corupe baza de date nu te omoară, moartea survine de la orice alt virus pe care îl contactezi.
  • +3 (3 voturi)    
   Gresit in mai toate punctele de vedere. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:21)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   Imunitatea noastra vine de la identificarea structurilor proteice straine ca straine, si marcarea structurilor proprii ca si proprii. Anticorpii sunt produsi specifici acestor structuri straine ce esueaza a fi identificate ca si proprii, nu avem o baza de date in care cautam. Baza de date propriu-zisa sunt anticorpii dobanditi de la mama si cei creati dealungul vietii din infectii sau vaccinuri. Acestia sunt mai mult sau mai putin longevivi, dar nu sunt innascuti si nu pot fi transmisi pe cale genetica.
   • +3 (3 voturi)    
    In plus (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:58)

    Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Un anticorp nu "distruge virusul" ci fie blocheaza anumite chei chimice prevenind astfel multiplicarea sa (virusul nefiind viu pentru ca nu exista reproductie la virusuri ci este reprodus de celulele noastre) fie il marcheaza ca fiind corp strain fiind apoi distrus de celulele macrofage.

    Asadar nu exista nici o "baza de date de celule antivirus", este o prostie. Si nu exista nici un "timp de cautare in baza de date".
  • 0 (2 voturi)    
   Auzi... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:23)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   Ce este un vaccin? Este un mecanism care adauga celule antivirus sau care scurteaza timpul de cautare? (Iti dai seama ca in viziunea explicatiei tale nu oferi alta posibilitate).

   Mi-ar place sa vad cum raspunzi daca spui ca scurteaza timpul de cautare. Probabil ca oamenii de stiinta gasesc ei adresa la acre se afla antivirusul si o scriu mai clar pentru sistemul nostru de imunitate. Baaai, se afla in baza de celule antivirus (pfff) si uite la ce adresa (pffff). Ma si mir cum adresa e stiuta de oamenii de stiinta dar nu de propriile celule (probabil oamenii de stiinta au folosit un microscop ca sa o gaseasca, sau o lupa, ca Holmes).

   PS: iti dai seama ca mecanismul descris de tine e absurd...
  • +1 (5 voturi)    
   deci (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:34)

   ipsilon [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   ii lipseste indexarea. Prost programator D-zeu ...
   • +1 (3 voturi)    
    Dumnezeu (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:00)

    Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui ipsilon

    I-a dat autorului toata inteligenta de pe planeta insa a uitat sa ii dea si cheia privata... Si micutul, ce sa faca acum, cauta si el in baza de date cu celule neuronale... Si ca sa fie rau, Dumnezeu a folosit o cheie pe 4096 de biti.
   • 0 (0 voturi)    
    Indexarea este creată chiar de virus, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:43)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ipsilon

    astfel programarea nu este limitată la momentul creației.
    • 0 (0 voturi)    
     Cand incepem sa vorbim (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:56)

     Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

     De baze de date de celule antivirus si creatie inseamna ca aiuram.
 • +3 (7 voturi)    
  Deci daca a fost recreat in laborator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 10:57)

  Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator]

  1. Sper ca virusul sa se recreeze de minune si sa iasa de acolo mai odihnit.

  2. Oare originalul nu a fost la fel creat intr-un laborator si a iesit de acolo la plimbare?
  • +1 (3 voturi)    
   Viata este un laborator. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 11:24)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

   Virusii si mai ales cei ARN sufera mutatii foarte des. Unii sunt mai slabi altii sunt mai virulenti. Unii isi taie craca de subt picioare prin mortalitate prea mare si transmisie ingreunata, altii ajung sa aiba cea mai buna forma de transmisie si letalitate destul de mica pentru a infecta populatii vaste.
   Daca studiezi la nivel de incepator metoda de asamblare si reasamblare a unui virus realizezi ce usor pot aparea virusi formati din codul altor doi inruditi.
   • 0 (2 voturi)    
    Era doar (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:01)

    Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Un comentariu ironic fata de teoriile constipatiei...
    • +2 (2 voturi)    
     Teoriile au scopul lor. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:48)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

     Chiar si cele mai absurde pot fi utile. Fac parte din piata libera a ideeilor.
     • 0 (0 voturi)    
      Le deosebesc insa (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:56)

      Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      Probabilitatile.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by