Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a comis niciun delict pasibil de procedura demiterii, a argumentat luni seară, în procesul desfăşurat în Senat, Kenneth Starr, unul dintre avocaţii liderului de la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Donald TrumpFoto: White House

"Au fost comise infracţiuni pasibile de procedura demiterii? În cazul lui Nixon, da. În cazul lui Clinton, da. În acest caz, nu", a argumentat Kenneth Starr, citat de CNN.

La rândul său, Pat Cipollone şi Mike Purpura, consilieri juridici ai Preşedinţiei SUA, susţin că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu ştia în momentul conversaţiei cu Donald Trump din 25 iulie 2019 că asistenţa financiară aprobată de Congresul SUA pentru Ucraina era blocată, astfel că nu se pune problema unei relaţii de condiţionare.

Donald Trump este acuzat că a condiţionat oferirea asistenţei financiare destinate Ucrainei de lansarea unei investigaţii privind adversarii săi politici.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.