​​​Autoritățile germane cercetează punerea în vânzare a unei beri cu însemne naziste pe etichetă. Orice fel de însemn nazist este strict interzis în Germania, informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile cu berea au fost postate de un politician din estul Germaniei pe nume Götz Ulrich. Acestea au apărut în presă chiar azi, ziua în care se împlinesc 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Ulrich a declarat că berea respectivă a fost vândută în Bad Bibra, oraș german. Mai rău este faptul că după spusele politicianului, aceasta s-a vândut într-un timp record.

Eticheta este maro, în stilul uniformelor naziste, având ca simbol vulturul și lipsindu-i doar svastica care este înlocuită cu o cruce de fier. Totodată, scrisul de pe etichetă îl imită pe cel nazist. Prețul era și el cu semnificație nazistă ,€18.88, având legătură cu Adolf Hitler.

Magazinul care vindea berea face parte din lanțul de retail Getränke-Quelle. Aceștia au afirmat că este strict decizia magazinului să comercializeze această bere, ei neavând vreo implicare. Se pare că berea ar fi fost mai întâi vândută online și promovată chiar de Tommy Frenck, un activist neo-nazist.