Un avion iranian de linie a ieșit luni de pe pistă în timpul aterizării și și-a terminat cursa pe un bulevard, un incident care nu s-a soldat însă cu nicio victimă, potrivit televiziunii de stat, citată de AFP.

Aterizare ratata in IranFoto: Captura YouTube

Accidentul s-a produs la Bandar-e Mahshahr, în sud-vestul Iranului.

"Avionul a aterizat prea târziu [...] ceea ce a condus la ieșirea de pe pistă și oprirea pe un bulevard" de lângă aeroport, a precizat televiziunea.

Cei 135 de pasageri și echipajul avionului, un McDonnel Douglas MD-83 al companiei Caspian Airlines, au scăpat nevătămați.

Un ziarist al televiziunii de stat aflat la bordul avionului a declarat că trenul de aterizare anterior s-a rupt și că avionul a alunecat pe burtă până la oprire.

Iranul acuză în mod regulat Statele Unite că pun în pericol sistemul de transport aerian din cauza sancțiunilor economice americane împotriva republicii islamice, făcând dificile mentenanța și modernizarea flotei învechite de avioane.

Industria de transport aerian a Iranului este supusă din 1995 unui embargou american care împiedică companiile să cumpere avioane civile sau piese.