Mongolia, care împarte o lungă frontieră cu China, a decis să îşi închidă punctele rutiere de trecere cu ţara vecină pentru a evita o contaminare cu noul coronavirus, scrie Agerpres, citând AFP. Este prima ţara care îşi închide frontiera cu China, chiar dacă legăturile feroviare şi aeriene sunt în continuare deschise.

MongoliaFoto: Google

Vicepremierul mongol Enkhtuvishin Ulziisaikhan a anunţat, între altele, duminică, că Mongolia îşi închide şcolile şi universităţile până în 2 martie.

Mongolia nu a înregistrat până în prezent niciun caz de contaminare cu noul coronavirus, aflat la originea actualei epidemii de pneumonie virală, care a infestat peste 2.700 de persoane în China, dintre care 81 au decedat începând cu luna decembrie.

Până la ora actuală, mai mult de zece ţări au fost afectate.

Premierul mongol a explicat că a luat decizia de a închide frontiera cu ţara vecină după apariţia unor cazuri confirmate în Mongolia Interioară, o regiune chineză de la graniţa cu Mongolia.

"Manifestaţiile publice sunt interzise", a adăugat şeful guvernului mongol, precizând că evenimentele sportive urmează să fie anulate, iar sălile de jocuri vor fi închise.