Bilanţul epidemiei coronavirus, un virus din familia SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), a ajuns la 2.744 de cazuri confirmate în China, unde s-au înregistrat 81 de decese de la începutul răspândirii sale, în decembrie, pornind din oraşul chinez Wuhan. Redăm în continuare lista ţărilor şi teritoriilor care au anunţat cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

China - 2.744 de cazuri confirmate

Circa 2.744 de persoane au fost infectate în China, unde 81 de pacienţi au decedat, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat luni de autorităţi, potrivit Reuters și BBC.

Lista ţărilor şi teritoriilor care au anunţat cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, potrivit AFP:

Thailanda - cinci cazuri

Persoanele infectate cu coronavirus sunt patru chinezi din Wuhan şi un cetăţean thailandez care a staţionat în acest oraş.

În Thailanda a fost identificat primul caz de îmbolnăvire în afara teritoriului Chinei, pe 8 ianuarie.

Statele Unite - cinci cazuri

Cele cinci persoane contaminate cu coronavirus sunt din California, Arizona, Illinois şi statul Washington. Toate aceste persoane ''au călătorit direct la Wuhan'', potrivit autorităţilor.

Australia - cinci cazuri

Australia a confirmat luni cel de-al cincilea caz de infectare cu coronavirus la o femeie de 21 de ani care s-a aflat în ultima cursă aeriană din Wuhan înainte ca autorităţile să plaseze oraşul în carantină, potrivit Reuters.

Primul pacient confirmat în Australia este un bărbat care a călătorit din Wuhan la Melbourne cu o săptămână înainte. Ceilalţi trei au călătorit de asemenea recent în China.

Malaezia - patru cazuri

Este vorba despre patru chinezi din Wuhan care au venit să-şi petreacă vacanţa în Malaezia. Printre aceştia, o femeie de 66 de ani şi doi tineri care au sosit cu două zile înainte via Singapore, precum şi un bărbat de 40 de ani ajuns în ţară la bordul unui autocar împreună cu un grup de turişti chinezi.

Singapore - patru cazuri

Primul caz a fost anunţat pe 23 ianuarie: un bărbat de 66 de ani care sosise din Wuhan în urmă cu trei zile. Fiul acestuia, de 37 de ani, care îl însoţea, a fost testat de asemenea pozitiv pentru coronavirus. În aceeaşi situaţie se află şi o rezidentă din Wuhan, de 52 de ani, care a sosit pe 21 ianuarie. Cel mai recent caz a fost anunţat duminică, fiind vorba despre un bărbat de 36 de ani sosit miercuri.

Franţa - trei cazuri

Sunt primele cazuri depistate în Europa. Au fost confirmate pe 24 ianuarie, unul la Bordeaux (sud-vest), celelalte două la Paris. Cele trei persoane infectate călătoriseră recent în China.

Japonia - trei cazuri

Primul caz este cel al unui bărbat de circa 30 de ani care a fost spitalizat pe 10 ianuarie, la câteva zile după ce revenise dintr-o călătorie la Wuhan.

Doi rezidenţi din acest oraş chinez au fost de asemenea testaţi pozitiv.

Taiwan - trei cazuri

Primul este cel al unei femei de circa 50 de ani care a sosit pe 20 ianuarie din provincia Wuhan, unde îşi are domiciliul.

Coreea de Sud - trei cazuri

Primul este cel al unui chinez de 35 de ani sosit cu o cursă aeriană la Seul pe 19 ianuarie din direcţia Wuhan. Două persoane de circa 50 de ani, care munceau în acest oraş din centrul Chinei, au fost testate pozitiv la coronavirus.

Vietnam - două cazuri

Este vorba despre doi cetăţeni chinezi, un bărbat care a sosit în Vietnam pe 13 ianuarie din direcţia Wuhan şi fiul acestuia care locuieşte în Ho Chi Minh, contaminat ulterior de la tatăl său, au anunţat autorităţile pe 23 ianuarie.

Nepal - un caz

Cazul a fost anunţat pe 24 ianuarie. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani care s-a întors pe 9 ianuarie dintr-o călătorie la Wuhan.

Canada - o suspiciune de îmbolnăvire

A fost depistată la Toronto, în cazul unui bărbat de circa 50 de ani care a călătorit în Wuhan şi a revenit în ţară pe 22 ianuarie. (Sursa: Agerpres)