Echipele de salvare din Turcia, care au muncit toată noaptea, au reușit să salveze 45 de persoane de sub dărâmături, a anunțat duminică autoritatea turcă pentru intervenție în caz de dezastru, după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a afectat această țară, soldat cu 35 de morți și peste 1.600 de răniți.

Salvati de sub daramaturi dupa cutremurFoto: Captura YouTube

Cea mai afectată a fost provincia Elazig din estul Turciei, unde au murit 31 de oameni. Alte patru persoane au decedat în provincia vecină Malatya, a anunțat Autoritatea pentru Dezastre și Urgențe (AFAD), potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Echipele de salvare au acționat în condiții de temperaturi scăzute, de până la -4 grade Celsius.

Seismul inițial a fost urmat de peste 700 de replici. În aceste condiții, AFAD a recomandat locuitorilor să nu stea în zona clădirilor afectate din cauza riscului prăbușirii. Oficialii turci au identificat 645 de clădiri avariate grav și 76 de clădiri prăbușite în cele două provincii.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară, în provincia Elazig din estul Turciei, la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.