Statele Unite pregătesc un zbor cu care va aduce în țară, duminică, cetățenii și diplomații americani din orașul Wuhan, potrivit Wall Street Journal (WSJ) și Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aeronava va repatria aproximativ 230 de oameni, atât diplomați din consulatul american, cât și cetățeni SUA și familiile lor, potrivit unor surse ale WSJ.

Washingtonul a primit aprobare pentru operațiune de la ministerul chinez de externe și de la alte agenții guvernamentale după negocieri ce au avut loc în ultimele zile.

Un purtător de cuvânt al ambasadei SUA din Beijing a declarat, joi, că Departamentul de Stat a ordonat evacuarea tuturor angajaților guvernului american de la consulatul din Wuhan și a familiilor acestora, dar a refuzat să comenteze informațiile privind scoaterea altor cetățeni SUA din oraș.

"Nimeni nu iese!" Acesta este consemnul, vizibil respectat, la un baraj rutier la periferia Wuhan, orașul chinez izolat acum de lume și de unde a pornit epidemia care a speriat planeta, scrie AFP.

Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a sărit sâmbătă de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anulând multe adunări publice, transmite Reuters. Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa. Peste 1.300 de oameni sunt infectați la nivel global, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să prevină o pandemie.