Trei resortisanți francezi și un irakian care lucrează pentru o organizație non-guvernamentală franceză au dispărut la Bagdad, a declarat angajatorul lor vineri, adăugând că încă nu s-au cerut bani pentru răscumpărarea acestora, relatează Mediafax, citănd Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizaţia non-guvernamentală SOS Chretiens d’Orient a anunţat că cei patru au dispărut luni după ce s-au îndreptat spre Bagdad pentru „proceduri administrative”, iar autoritățile irakiene au fost informate de dispariţia celor trei.

Ministerul francez de Externe a fost, de asemenea, informat despre situație și încearcă să obțină mai multe informații despre caz, a declarat un oficial din cadrul Ministerului. Conform informaţiilor de pe site-ul său oficial ONG-ul se ocupă cu sprijinirea creștinilor din regiune.

Aceste incidente apar pe fondul tensiunilor crescânde între Statele Unite și Iran în regiune, care au culminat cu uciderea generalului iranian Qassem Soleimani de către o dronă americană pe aeroportul din Bagdad la începutul acestei luni.