​​Vanessa Nakate, activistă pentru mediu originară din Uganda, a fost tăiată de mai multe trusturi de presă din poza de grup realizată în cadrul Forumului Economic European, informează BBC.

Vanessa NakateFoto: Captura YouTube

Activista a declarat că a fost pentru prima oară când a simțit cu adevărat ce înseamnă rasismul.

Totul a pornit de la poza de grup pe care au făcut-o activiștii pentru mediu, printre care și Greta Thunberg, care au ținut o conferință de presă la Davos, Elveția. Trusturi de presă precum Associated Press au tăiat-o din poză pe tânăra de culoare Vanessa Nakate. Aceasta a replicat printr-un video postat pe Twitter în care acuză mass-media de rasism. Associated Press s-a apărat spunând că fotograful care nu inclus-o pe activista de culoare în poză nu a avut intenția să facă această greșeală. David Ake, directorul agenției pe partea de fotografie, a declarat că fotografia a fost realizată în grabă și dintr-un unghi prost.

Între timp, Associated Press a șters poza în care Vanessa Nakate nu apare. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat că Vanessa a fost încurcată în unele poze cu o altă activistă de culoare, Natasha Mwansa.

Activista de 23 de ani a mai declarat că nu a primit niciun fel de scuză pentru cele întâmplate.