China a demarat vineri în Wuhan (centru) construcția unui spital care ar urma să fie gata în maxim zece zile și care va găzdui până la o mie de victime ale noului coronavirus, scrie presa chineză de stat, preluată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, zeci de buldozere pregăteau terenul pe care se va ridica spitalul, în acest oraș cu 11 milioane de locuitori aflat în centrul epidemiei.

Construcția ar urma să fie gata într-un ritm record pentru acest spital de 25.000 de metri pătrați și cu o capacitate de 1.000 de paturi, care va fi deschis în 3 februarie, potrivit agenției China Nouă. Spitalul va găzdui exclusiv persoane afectate de pneumonia virală care a contaminat din decembrie 830 de oameni, dintre care 26 au murit.

Construcția "va atenua penuria de resurse medicale", a precizat agenția oficială de presă, în condițiile în care spitalele din zonă se confruntă cu o lipsă de paturi pentru pacienții contaminați de noul coronavirus.

Orașul Wuhan, unde sunt concentrate cele mai multe cazuri de cooperare, a fost plasat joi, de facto, în carantină, locuitorii nemaivând voie să iasă din localitate.

"Am mobilizat toți muncitorii disponibili din Wuhan pentru a lucra în echipe, prin rotație, pentru a asigura munca de construcție 24h din 24", a declarat Zhang Chongxi, șeful companiei Wuhan Construction.

China a construit deja în Beijing un spital într-un timp record - o săptămână - în timpul epidemiei SARS (Sindromul acut respiratoriu sever) în 2003. Spitalul a fost realizat cu clădiri prefabricate. Potrivit China Nouă, noul spital din Wuhan va fi construit de aceeași manieră.