Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin a promis joi că administrația Trump va efectua noi reduceri de impozite "pentru clasa medie", cu opt luni înainte de alegerile prezidențiale, într-un interviu acordat CNBC la Davos, scrie AFP.

Steven MnuchinFoto: Captura YouTube

"Vor fi reduceri de impozite adiționale care vor trebui să stimuleze economia. Vor fi reduceri de impozite pentru starea medie și studiem de asemenea alte măsuri pentru a stimula creșterea economică", a spus Mnuchin.

Trump a fost ales în 2016 pe baza unui program care prevedea reduceri masive de impozite. Scăderi de impozite de circa 1.500 de miliarde de dolari au fost votate la puțin timp după învestitură.

"Președintele consideră că trebuie să continuăm să încurajăm clasa medie unde impozitele au fost foarte ridicate", a subliniat Mnuchin.

Numeroși critici, din opoziția democrată dar și economiști, acuză administrația Trump că a favorizat familiile cele mai bogate și companiile cu prima linie de reduceri de impozite, mai degrabă decât clasa medie.

Mnuchin a reafirmat că "reducerile de impozite (din 2017) se plătesc prin ele însele" grație creșterii pe care o generează.

Și aici numeroși economiști se arată sceptici și acuză administrația de cheltuieli excesive.

Potrivit proiecțiilor Congressional Budget Office (CBO), o entitate independentă care evaluează conturile publice, deficitul bugetar federal va depăși 1.000 de miliarde de dolari pe an în perioada 2020-2029, respectiv un total de peste 12.200 de miliarde.