Reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a avertizat că succesorul generalului iranian Qassem Soleimani, care a fost ucis într-un atac american la Bagdad, va avea o soartă similară dacă va ucide americani, a relatat cotidianul de limbă arabă Asharq al-Awsat, citat de Reuters. Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe spune că amenințarea americanilor este un semn de ”terorism guvernamental”.

''Dacă Ghaani urmează aceeaşi cale a uciderii de americani, atunci el va avea aceeaşi soartă'', a declarat Brian Hook într-un interviu dat cotidianului Asharq al-Awsat, adăugând că preşedintele Donald Trump a spus clar că ''orice atac contra americanilor sau contra intereselor americane va primi un răspuns decisiv''.

''Aceasta nu este o ameninţare nouă. Preşedintele a afirmat constant că va răspunde mereu în mod hotărât pentru a proteja interesele americane. Cred că regimul iranian înţelege acum că nu poate ataca America şi scăpa nepedepsit'', a mai spus Hook.

Amenințarea americanilor la viața lui Ghaani este un semn de ”terorism guvernamental”, a spus joi purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Mousavi, potrivit agenției oficiale de știri IRIB.

”Aceste cuvinte reprezintă un anunț oficial și o dezvăluire clară a terorismului țintit și guvernamental al Americii”, a spus Mousavi, cerând comunității internaționale să condamne comentariile lui Hook.