Capitala Chinei a anulat joi foarte popularele festivități programate cu ocazia Noului An Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a dus la decesul a 17 persoane în China, relatează AFP.

Dansul Dragonului ChinaFoto: Captura video

Noul An începe vineri și durează o săptămână. Locuitorii Beijingului se adună cu această ocazie cu sutele de mii în parcuri pentru a participa la dansurile tradițional al Leului și al Dragonului.

Regiunea Macao, care a raportat de asemenea două cazuri săptămâna asta de coronavirus, a anunțat joi că a anulat toate festivitățile cu ocazia Anului Nou.

Trei orașe au intrat în carantină în China, iar transportul public a fost suspendat. Este vorba de Wuhan, unde a izbucnit criza, de Huanggang și Ezhou.

Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate rețelele de transport și recomandă cetățenilor să nu părăsească orașul, a relatat miercuri mass-media de stat.

Autoritățile din Huanggang au dispus, de asemenea, joi, închiderea cinematografelor, a teatrelor și cafenelelor și le-au cerut cetățenilor să nu părăsească localitatea, cu excepția unor cazuri extraordinare. Huanggang are 7,5 milioane de locuitori și se află la 70 de km est de Wuhan.

Ezhou are în jur de 1 milion de locuitori și este situat în apropierea celorlalte două orașe închise, Huanggang și Wuhan.

Hong Kong a transformat două tabere de vacanță în zone de carantină destinate persoanelor care au intrat în contact cu purtătorii noului coronavirus.