Cel puțin 16 persoane care au intrat în contact cu un bărbat din statul Washington care a fost diagnosticat cu coronavirus, devenind primul caz din SUA, sunt monitorizate pentru boala care a ucis 17 persoane în China și a îmbolnăvit alte sute, au spus oficialii locali, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

virusFoto: Hotnews

Pacientul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, se simte bine și ar putea fi externat în curând dintr-un spital din Everett, Washington, au declarat oficialii în conferință de presă.

Niciuna dintre persoanele care au intrat în contact direct cu pacientul nu au dezvoltat boala, a declarat Chris Spitters, ofițer de sănătate din districtul Snohomish Health.

„Riscul pentru publicul larg rămâne scăzut”, a spus Spitters, adăugând că nu va fi surprins dacă numărul de persoane care ar fi intrat în contact apropiat cu bărbatul ar creşte.

Bărbatul s-a simţit rău în weekend după ce a călătorit în Wuhan, China, orașul său natal, în noiembrie și decembrie, iar luni a fost diagnosticat cu coronavirus.

Virusul, care provoacă simptome respiratorii similare unei răceli sau gripe, se pare că ar putea avea legătură cu o piață de fructe de mare din Wuhan, cel mai mare oraș din centrul Chinei, cu o populație de aproximativ 11 milioane.

De atunci piața a fost închisă.