​Moartea unui spectator care lua parte la o luptă ilegală între cocoși din India a atras atenția asupra unei practici care, deși interzisă, continuă la scară largă în India. Conform oamenilor legii, un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost tăiat pe abdomen de un cocoș care avea lame de ras prinse de corp, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Practica de a „înarma” păsările astfel este una obișnuită în India, mai ales în statul Andhra Pradesh, acolo unde bărbatul și-a pierdut viața. Oamenii obișnuiesc să parieze pe sume mari de bani, iar organizatorii vor să se asigure că luptele se termină rapid și că acestea nu lasă loc de îndoieli: există un câștigător și un pierzător clar definiți.

Potrivit presei locale, un organizator ținea un cocoș și aștepta să-l elibereze pe arena din satul Pragadavaram miercurea trecută. Cocoșul s-a speriat și a început să se agite, atacându-l pe bărbatul care-l ținea. Saripalli Venkateswara Rao, în vârstă de 55 de ani, a murit când a ajuns în spital. O anchetă este în curs de desfășurare.