Agenți ai serviciilor secrete din Venezuela (SEBIN) au efectuat o razie asupra birourilor opoziției conduse de Juan Guaido, aflat în Europa de marți, potrivit unei declarații a deputatei Delsa Solorzano, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Tocmai ni s-a confirmat că agenți ai SEBIN sunt înăuntrul biroului președintelui Guaido”, a declarat Solorzano pentru reporteri.

Aceasta a afirmat că a întâlnit oficiali ai serviciilor secrete în clădirea în care se află birourile opoziției conduse de Guaido, liderul venezuelean recunoscut de 50 de țări drept președinte interimar al țării.

Agenții SEBIN, îmbrăcați în negru și înarmați, patrulau cu cagule pe față de câteva ore în jurul clădirii, potrivit AFP.

„Oricare ar fi procedura aflată în desfășurare, aceasta este făcută fără autorizație, (...) fără martori și nu au arătat niciun mandat de percheziție, a mai declarat deputata opoziției în fața clădirii.

Doi agenți mascați au fost postați în fața intrării birourilor lui Guaido, goale când forțele de securitate au ajuns la fața locului, potrivit unei filmări postate de o altă membră a opoziției.

Opoziția a denunțat deja arestarea unui deputat din rândurile sale în cursul dimineții, în timp ce acesta se îndrepta către Parlament.

„L-au răpit pe deputatul Ismael Leon”, a susținut Juan Guaido, aflat la Londra, potrivit presei venezuelene.

Autoritățile regimului de la Caracas au refuzat să ofere comentarii.