Libanul are de marţi seară un nou guvern, condus de Hassan Diab, la aproape trei luni de la demisia sub presiunea străzii a premierului Saad Hariri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lista membrilor guvernului a fost citită de un înalt responsabil la palatul prezidenţial din Beirut după ce preşedintele Michel Aoun a semnat documentul care a făcut obiectul unor negocieri aprinse care au durat mai mult de o lună.

Premierul a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde cererilor mişcării de protest care afectează ţara de mai bine de trei luni şi solicită o revizuire a sistemului politic.

„Este un guvern care exprimă aspiraţiile manifestanţilor din întreaga ţară, mobilizaţi de peste trei luni, care va acţiona pentru a răspunde cererilor lor: independenţa justiţiei, recuperarea fondurilor delapidate, lupta împotriva îmbogăţirii ilegale'”, a declarat el la scurt timp după anunţarea formării cabinetului.

Libanul se confruntă din 17 octombrie cu o mişcare de protest fără precedent împotriva unei clase conducătoare, considerată coruptă şi incompetentă.