Un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în Statele Unite. Este vorba despre un bărbat de circa 30 de ani, care a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle (statul Washington, nord-vestul SUA), au anunțat marți autoritățile sanitare americane, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a confirmat marți seara că un prim caz de pneumonie cauzată de noul coronavirus chinez a fost înregistrat în SUA, ultima țară atinsă de această misterioasă maladie după China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda și Taiwan.

Individul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu a vizitat niciuna dintre piețele de unde au apărut numeroase cazuri de îmbolnăviri, la Wuhan, în China, doar a călătorit în regiune, a precizat Nancy Messonnier, directoarea Centrului pentru boli respiratorii din cadrul CDC, într-o teleconferință cu presa.

Anterior, și postul de televiziune CNN a anunțat, citând surse din cadrul CDC, că un prim caz de coronavirus provenind din China a fost depistat în SUA.

Virusul, detectat prima dată în decembrie 2019, într-o piață din orașul Wuhan (centrul Chinei), a infectat până acum peste 300 de persoane, iar şase au decedat. Până acum, virusul a fost depistat în cinci ţări.

Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va organiza o reuniune miercuri, urmând să decidă dacă va fi declarată stare de urgență internațională, în condițiile în care specialiștii din China au stabilit că noul tip de virus se transmite de la om la om.

Epidemia intervine în apropierea festivităților Noului an chinezesc, cea mai încărcată perioadă a anului în transporturi. Sute de milioane de persoane au început să călătorească cu autocarele, trenurile și avioanele pentru a-și vizita familia. Anul Șobolanului începe sâmbătă.