Un influent lider spiritual intenționează să construiască, în centrul Rusiei, cea mai mare biserică ortodoxă din lume, potrivit site-ului de știri Znak.com, preluat de Moscow Times.

Santa SofiaFoto: Captura YouTube

Când va fi terminată, clădirea cu o înălțime echivalentă cu 25 de etaje ce urmează să fie construită pe terenul unei mănăstiri de maici din regiunea Sverdlovsk va putea găzdui 37.000 de credincioși.

”Biserica Sfânta Sofia va fi cea mai mare Biserică Ortodoxă din lume”, a declarat Zhanna Ryabtseva, manager regional al alianței proguvernamentale ONF. Construcția va începe anul acesta, a spus Ryabtseva, despre care Znak.com scrie că este o enoriașă a preotului care se află în spatele proiectului.

Ar fi vorba despre părintele Serghei, discretul lider al mănăstirii de maici unde va fi construită biserica și duhovnic al mai multor importante persoane publice din Rusia.

Când a fost întrebată despre termenul de finalizare al edificiului, Ryabtseva a răspuns: ”Totul stă în mâinile Domnului”. Ea nu a dezvăluit cine sunt cei care vor finanța proiectul, spunând doar că sunt ”copiii spirituali ai Părintelui Serghei”.

Un om de afaceri care nu a vrut să-i fie dat numele a declarat pentru Znak.com că investitori din China intenționează să cofinanțeze construirea Bisericii Santa Sofia. De asemenea, Ryabtseva spune că noul lăcaș de cult intenționeză să primească un număr mare de credincioși chinezi.

Biserica va avea 77 de metri înălțime, ceea ce înseamnă că va fi semnificativ mai scundă decât Catedrala Mântuirii Neamului din România, mai notează sursa citată.