Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a fost înlocuit, iar noul titular al acestui post urmează să fie anunțat joi, relatează site-ul de știri NK News, citând surse neprecizate, potrivit agenției Reuters.

Înlocuitorul lui Ri nu a fost identificat, dar Phenianul urmează să dezvăluie joi succesorul acestuia, mai precizează site-ul de știri, scrie Mediafax.

Ministerul pentru Unificare de la Seul, care este responsabil de relațiile cu regimul din Coreea de Nord, a afirmat că orice schimbare a statutului ministrului Ri ar trebui evaluată cu prudență.

Născut în 1956, Ri Yong Ho, vorbitor fluent de limba engleză, care a studiat la prestigioasa Universitate de Limbi Străine din Phenian, a ocupat ani de zile o serie de posturi la nivel înalt cu responsabilități privind relațiile cu Occidentul.

Din 2003 până în 2007, Ri a fost ambasadorul Coreei de Nord la Londra și a ocupat funcția de ministru adjunct de externe, reprezentând Coreea de Nord în discuțiile privind programul nuclear al Phenianului.