Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat vineri demisia prezentată de către premierul său dimineață, spunând că vrea să îi dea o a doua ”șansă” pentru acest post, relatează AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: president.gov.ua

”Am decis să vă ofer o a doua șansă dumneavoastră și guvernului dumneavoastră”, a declarat Zelenski, în cadrul unei întâlniri cu șeful guvernului, Oleksi Honcharuk, potrivit unui video publicat de către președinție.

Premierul Ucrainei, Oleksi Honcharuk, și-a înaintat demisia președintelui Volodimir Zelenski, după ce presa locală a difuzat o înregistrare audio în care premierul ar fi sugerat că președintele habar nu are economie.

Concret, este vorba despre înregistrări care au fost făcute publice în această săptămână și care vizează o ședință din decembrie la care au participat membrii guvernului și înalți oficiali din cadrul băncii naționale.

Potrivit presei locale, participanții la reuniune au discutat despre modul în care ar trebui să-i explice recentele evoluții economice președintelui, fost actor de comedie care a câștigat suprinzător alegerile prezidențiale de anul trecut.

Honcharuk, 35 de ani, ar fi auzit spunând că explicațiile trebuie să fie cât se poate de simple pentru că ”Zelenski are o înțelegere foarte primitivă a economiei”.