Noul președinte al Guatemalei, Alejandro Giammattei a decis joi să întrerupă relațiile diplomatice cu regimul din Venezuela, condus de Nicolas Maduro și a solicitat și închiderea Ambasadei Guatemalei la Caracas, informează Mediafax citând agenția de presă Reuters.

Maduro si armataFoto: Captura YouTube

„L-am informat pe ministrul de Externe că singura persoană care mai lucrează în ambasada din Venezuela ar trebui să revină în țară și am încheiat în mod definitiv relațiile cu Guvernul Venezuelei”, a spus Giammattei. „Vom închide ambasada”, a adăugat acesta.

Alejandro Giammattei, care a preluat mandatul de președinte marți declarase încă din timpul campaniei electorale că va rupe relațiile diplomatice cu Venezuela după alegerea sa în funcție.

Ca reacție la decizia președintelui Guatemalei, ministrul venezuelean de Externe, Jorge Rodriguez a scris pe Twitter că Giammattei este influențat de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

„Administrația sa va deveni cu siguranță o altă glumă proastă. Tot respectul pentru cetățenii Guatemalei”, a scris Rodriguez.