Albania expulzează doi diplomaţi iranieni, pe care i-a caracterizat „persoane non-grata”, informează Proto Thema, potrivit Rador.

AlbaniaFoto: Wikipedia

Este vorba de Mohammad Ali Arz Peimanemati şi Seyed Ahmad Hosseini Alast, care vor fi îndepărtaţi repede din ţară. În acelaşi timp, Ministerul albanez de Externe a emis un comunicat prin care le cere cetăţenilor albanezi să evite călătoriile în Orientul Mijlociu. După cum se ştie, autorităţile albaneze au sporit măsurile de securitate în tabăra unde sunt găzduiţi mujahedini începând cu anul 2013, la cererea Statelor Unite ale Americii.

Expulzarea diplomaţilor vine ca răspuns la declaraţiile liderului spiritual suprem al Iranului, Ali Khamenei, care a declarat că „există o ţară europeană foarte mică, dar foarte diabolică, unde elemente americane colaborează cu trădători iranieni şi pun la cale planuri împotriva Republicii Islamice”.

Lui Khamenei i-a răspuns preşedintele Albaniei, Ilir Meta, care a subliniat că „Albania nu este o ţară diabolică, ci una democrată, ce a suferit de pe urma unei dictaturi diabolice fără precedent”.

Meta a exprimat hotărârea Albaniei de a se situa de partea SUA şi a NATO împotriva terorismului internaţional şi împotriva oricărei acţiuni care pune în pericol stabilitatea şi pacea în lume, după cum a subliniat el.