Statul ungar nu va mai plăti despăgubirile decise de instanțe pentru deținuții care au fost închiși în condiții improprii în închisori, a anunțat Bence Tuzson, secretar de stat în Cabinetul premierului Viktor Orban, la postul ungar de televiziune Hir TV, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tuzson a adăugat că Guvernul ungar vrea să suspende compensațiile și vor fi discuții cu oficiali ai Consiliului Europei și ai Parlamentului European asupra acestui subiect. În ultimii ani, statul ungar a fost dat în judecată de mii de persoane condamnate, iar multe dintre cazuri au dus la despăgubiri de milioane.

Sunt aproximativ 12.000 de astfel de cazuri în Ungaria, a precizat secretarul de stat Bence Tuzson. El a adăugat că nu trebuie să stai mereu în expectativă că vreun deținut va intenta un proces din cauza condițiilor improprii de detenție.

„Acești oameni sunt arestați și cum intră în închisoare apare imediat cineva, o organizație non-guvernamentală și un avocat. E binecunoscut faptul că astfel de cazuri pot fi câștigate pe bandă rulantă. Această practică trebuie să înceteze. Nu este posibil ca statul ungar să plătească toți criminalii, în timp ce victimele nu primesc o compesație adecvată din partea agresorilor”, a conchis Tuszon, potrivit sursei citate.