Un fost preot francez este acuzat că a abuzat sexual aproximativ 75 de băieți, între anii 1971 și 1991. Dacă fostul preot, Bernard Preynat, acum în vârstă de 74 de ani, va fi găsit vinovat riscă 10 ani de închisoare, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit BBC, fostul preot a recunoscut în timpul procesului faptul că „a mângâiat” minorii în moduri „necorespunzătoare”. Conform spuselor sale, preotul ar fi mângâiat în acest mod „patru sau cinci copii pe săptămână”, a spus marți Bernard Preynat, la curtea din Lyon.

Toți copiii abuzați de Preynat aveau la vremea respectivă între șapte și 15 ani. Fostul preot a declarat că a înțeles că acțiunile sale au fost greșite, abia după ce victimele sale „au început să îl acuze”.

Ierarhia bisericească este suspectată de acoperirea acțiunilor preotului. Un cardinal francez a fost condamnat anul trecut pentru că nu a raportat cazul poliției sau procurorilor.

De asemenea, mai mulți oficiali ai bisericii au fost acuzați că nu au alertat poliția sau procurorii. În aceeași situație se află și un înalt oficial al Vaticanului, cardinalul Luis Ladaria.