​O studentă chineză care trăia cu 0.30 dolari pe zi pentru a-și susține fratele a murit. Femeia cântărea abia 20 de kilograme, scrie BBC.

Wu HuayanFoto: Colaj foto

Wu Huayan trăia în acest fel de ani de zile. În octombrie anul trecut, aceasta a fost internată cu probleme de respirație. Donațiile au început să se înmulțească, dar fratele fetei a anunțat că aceasta a murit.

Doctorii au anunțat că studenta din anul trei suferea de probleme la inimă și ficat din cauza stilul alimentar. Fratele tinerei a anunțat că aceasta avea doar 24 de ani.

Povestea fetei este una de-a dreptul tragică. După ce a rămas orfană, a trebuit să se ocupe de creșterea fratelui ei, acesta având probleme mintale. Tratamentul fiind unul costisitor, tânăra se hrănea cu cantități mici de orez și chilli. Doctorii au constat că părul și sprâncenele tinerei începuseră să cadă.

Acest caz aduce în atenția publicului lipsa de echitate în China. Biroul Național de Statistică a relevat în 2017 că aproximativ 30 de milioane de chinezi care trăiesc în zona rurală sunt cu mult sub linia sărăciei. Chiar dacă China a anunțat că dorește să scadă procentul oamenilor aflați sub linia sărăciei, datele pe care autoritățile le oferă sunt criticate dur pentru că nu ar reflecta realitatea.