Mai mulți bucătari cu stele Michelin vor ca acestea să le fie retrase

de Lupu Vlad-Andrei     HotNews.ro
Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:07 Actualitate | Internaţional


Stele Michelin
Foto: Colaj foto
Mai mulți bucătari cer retragerea stelelor Michelin pe care le-au obținut, invocând faptul că presiunea este prea mare, conform CNN.

În 2017, cheful Sebastien Bras a anunțat ”Michelin Guide” că nu mai dorește să facă parte din ediția viitoare. Acesta a invocat că nu mai face fața cerințelor atât de ridicate pe tot parcursul anului. În decembrie 2019, bucătarul suedez Magnus Nilsson a părăsit bucătăria de la restaurantul său de două stele Michelin, explicând că se simte obosit și dorește să se dedice familiei. Există o creștere semnificativă a acestor cazuri de-a lungul ultimilor ani, ceea ce arată că sistemul trebuie revizuit.

Chiar dacă Michelin este o companie din industria auto, începând cu primii ani ai secolului al-xx-lea, ”Michelin Guide” a început să reunească locații din zona culinară care merită vizitate. Din 1926, stele au început să fie oferite restaurantelor ”fine dining” care excelau în acest domeniu.

Totuși, mulți dintre cei implicați în această industrie încep să se arate indignați de sistemul Michelin. Eo Yun-gwon, care este unul dintre bucătarii cărora le-a fost refuzată intrarea în ”Michelin Guide”, explică faptul că acest sistem este unul extrem de crud. El adaugă că chefii muncesc din greu pe tot parcursul anului pentru un test pe care nu știu în ce moment îl vor da. Și nu este singurul indignat. Mai mulți bucătari au dat în judecată acest ghid pentru că le-au fost retrase stele Michelin.

Studiile din ultimii au au relevat că mai mult de jumătate din bucătarii din Marea Britanie cred că orele lungi de muncă le vor afecta sănătatea. Marc Veyrat, căruia i-a fost retrasă o stea Michelin a intrat în depresie după ce distincția i-a fost anulată.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















14117 vizualizari

  • -8 (18 voturi)    
    // (Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:14)

    GemstonePig [utilizator]

    nasol cand munca ta de bucatar e apreciata de un manufacturier de bucsi si cauciuce. Cum de nu s-a gandit pana acum nici o companie de haleala sa faca Ghidul totusi firmelor de anvelope auto ?!
    • +1 (1 vot)    
      Pirelli si altii (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 15:48)

      jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

      vand calendare cu gagici cracite peste jante si anvelope.
      Michelin a gasit o nisa pe care a exploatat-o: harti auto si puncte de interes de vizitat, inclusiv culinar.
      Inca exista site-ul viamichelin.com unde poti planifica o calatorie, rezervari online, etc... Acum nu mai e atat de relevant, dar exista mult inainte Waze sau Google Maps...
  • 0 (6 voturi)    
    poate din cauza ca (Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:27)

    alex562 [utilizator]

    "evaluatorii" se cred mai presus de orice
  • +3 (3 voturi)    
    de indata ce primesc respectivele stele (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 11:52)

    hanu [utilizator]

    calitatea o ia in jos si preturile in sus. Fitze 100%
  • +2 (4 voturi)    
    Problema falsa (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 13:18)

    ecou [utilizator]

    Stelele Michelin sunt acordate de o organizatie privata iar prestigiul sau depinde de cat de irefutabila este credibilitatea sa. Prin urmare e irelevant daca la origine clasificarea a fost facuta de un producator de anvelope, la fel de irelevant ca si faptul ca Nobel facea explozibili si premiaza literatura.
    Mi se pare aiurea afirmatia "chefii muncesc din greu pe tot parcursul anului pentru un test pe care nu știu în ce moment îl vor da". Pai da, clientii se duc la un restaurant de fite ca sa primeasca de fiecare data aceeasi calitate a serviciilor. Asta recompenseaza Michelin, asta se asteapta clientul sa obtina de la restaurant, nu de la chef. Daca chef-ul nu face fata este problema restaurantului. Problema e ca majoritatea "marilor bucatari" si-au tras propriile restaurante si considera ca odata ce si-au facut un nume sunt artisti in gastronomie, nu bucatari. Ei considera ca inventeaza si experimenteaza, nu mai au timp de sevit burtosi inculti in ale bucatariei.
    • 0 (2 voturi)    
      Da, chiar asa este (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 15:17)

      anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui ecou

      Cine se cred "marii bucatarii" care-si inchipuie ca toate orele de munca si toata experienta acumulata inseamna ceva? E bine ca exista commenteri pe internet care sa-i puna la punct intre 2 pornhuburi.
      • 0 (0 voturi)    
        Chiar! (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 20:19)

        ecou [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

        Toata experienta acumulata ar trebui sa se traduca in produse constant bune, in servire ireprosabila, in profesionalism. Steaua Michelin nu se acorda post-mortem, ca de la momentul acordarii sa nu mai ai nicio pretentie de la premiat.
        Cu totii muncim zi de zi si incercam sa performam. Dar daca dam cu mucii in fasole zburam, nu ne tine nimeni locul pe statuia din fata firmei
  • 0 (0 voturi)    
    ca in bancul ala (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 22:14)

    pb80tm [utilizator]

    cu magazin de barbati unde merg doamnele sa isi cumpere barbat, la fiecare etaj se gasesc barbati cu optiuni din ce in ce mai inalte. ultimul etaj era construit doar pt a vedea ca pretentiile sunt peste toate ofertele. cam asa e cu stele mich. mai mult mai nesatul mai greu de satisfacut.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by