Autoritățile de la Teheran intenționează să formuleze o plângere împotriva președintelui Statelor Unite, Donald Trump, în legătură cu operațiunea de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani, a declarat luni Ebrahim Raisi, un oficial al forțelor Quds, informează Mediafax citând agenția rusă de presă TASS.

Trump alături de soldații americaniFoto: Flickr

„Cei care comit infracțiuni vor fi trași la răspundere. Trebuie ca președintele Statelor Unite să fie principalul acuzat. El trebuie condamnat la nivel internațional”, a declarat Raisi pentru agenția de presă Fars.

Potrivit oficialului iranian, „Consiliul pentru Drepturile Omului (un organism aflat în subordinea Curții Supreme a Iranului, n. red.) și Ministerul de Externe ar trebui să se ocupe de această problemă. Asasinarea lui Soleimani încalcă toate legile pentru că el a fost un simbol al luptei împotriva terorismului și un sprijin pentru cei oprimați”, a declarat Raisi.

Agenția TASS notează că oficialul iranian nu a specificat cărei instanțe internaționale îi va fi adresată eventuala plângere la adresa președintelui Statelor Unite.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.