Sute de activiști hinduși apropiați partidului naționalist aflat la putere au protestat luni împotriva unui proiect care vizează construirea unei statui a lui Hristos într-un sat majoritar populat de către creștini, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partidul naționalist hindus al premierului Narendra Modi, Bharatiya Janata Party, este acuzat de către opozanți de intoleranță cu privire la alte religii și că vrea să transforme oficial India laică într-o nație hindusă, pe care această formațiune politică o neagă.

Manifestațiile din statul indian Karnataka, unde se află satul, au fost conduse de organizația Rashtriya Swayamsevak Sangh, o organizație radicală afiliată partidului aflat la putere.

”Vrem să stopăm (proiectul statuii) pentru că contravine spiritului de armonie și încurajează convertirile religioase care sunt realizate de către misionarii creștini”, a spus Prabhakar Bhat, un oficial din RSS.

Construcția de aproape 35 de metri înălțime din granit - comparabilă cu cea a lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro - a fost întreruptă la puțin timp după ce a început luna trecută.

Muți hinduși afirmă că dealul pe care urmează să fie ridicată este casa unei zeități hinduse, deși nu există niciun templu acolo.

Guvernul naționalist din Karnataka, condus de BJP, a acuzat cabinetul precedent că a atribuit în mod ilegal terenul pentru construirea statuii.

Mai puțin de unu la sută din 65 de milioane de locuitori ai acestui stat sunt creștini.

Karnataka a experimentat o serie de atacuri în 2008 împotriva creștinilor și bisericilor comise de către hindușii radicali care acuză creștinii că încearcă să convertească hindușii.

Șase membri ai unui grup hindus au fost arestați anul trecut pentru că au asaltat un grup de pelerini creștini în acest stat.