Regina Elisabeta a II-a a spus, în urma reuniunii familiei regale a Marii Britanii, că va exista o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și Regatul Unit, și că prințul Harry și soția sa, Meghan, au fost clari în dorința de a nu mai fi dependenți de fondurile publice în noile lor vieți.

Regina si printul Harry (sursa foto-The Royal Family)Foto: Hotnews

”Astăzi familia mea a purtat discuții constructive cu privire la viitorul nepotului meu și a familiei sale. Familia mea și cu mine sprijinim complet dorința lui Harry și a lui Meghan de a crea o nouă viață ca familie tânără. Deși am fi preferat ca ei să rămână membri ai Familiei Regale cu normă întreagă, respectăm și înțelegem dorința de a trăi o viață mai independentă ca familie în timp ce rămân o parte valoroasă a familiei. Harry și Meghan au fost clari în a spune că nu vor să se bazeze pe fondurile publice în noile lor vieți. Așadar s-a căzut de acord că va fi o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și Regatul Unit. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve, și mai este necesară muncă, dar am cerut ca deciziile finale să fie luate în zilele următoare”, a spus Regina.

Familia regală a Marii Britanii s-a reunit luni pentru a discuta viitorul ducilor de Sussex, după ce cuplul a anunțat săptămâna aceasta că renunță la statutul lor de membri seniori ai Familiei regale britanice.

Regina Elisabeta a II-a, prințul Charles, prințul William și prințul Harry au participat la întâlnirea care a avut loc la reședința Sandringham. Meghan, ducesa de Sussex, era așteptată să participe printr-o discuție telefonică din Canada.

Aceasta a fost prima întâlnire a membrilor seniori ai Familiei regale de la anunțul făcut de Harry și Meghan.