Un ”anumit progres” a fost făcut luni după negocierile din Moscova care vizează semnarea unui acord formal de încetare a focului în Libia între cei doi lideri implicați în conflictul libian, a anunțat ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Venit la Moscova, șeful guvernului libian recunoscut de către ONU, Fayez al-Sarraj, a semnat, în timp ce puternicul bărbat din Est, mareșalul Khalifa Haftar, de asemenea ajuns în capitala rusă, a cerut ”puțin timp suplimentar până dimineață” pentru a se gândi, a precizat el.

Cei doi lideri beligeranţi libieni au efectuat luni o vizită la Moscova pentru a semna în mod oficial un acord de încetarea focului care a intrat în vigoare duminică.

Forțele din estul Libiei, loiale comandantului Khalifa Haftar, au anunțat încetarea focului în regiunea vestică, care include capitala Tripoli, duminică, începând cu ora 00:01, iar Guvernul Acordului Național (GNA), recunoscut internațional, a fost de acord cu armistițiul, potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

Din aprilie, forțele Armatei Naționale Libiene, loiale lui Haftar, desfășoară o campanie pentru a ocupa capitala Tripoli, unde se luptă cu forțele aliate GNA.

Într-o declarație postată online duminică dimineaţă, GNA cu sediul la Tripoli a transmis: „Ca răspuns la solicitarea președintelui turc și a președintelui rus pentru încetarea focului, șeful Consiliului Președinției al Guvernului Acordului Național anunță încetarea focului începând cu ora 00:00, pe 12 ianuarie”.