Generalul iranian Qassem Soleimani avea asupra sa bani, o carte de poezii, un pistol și o pușcă de asalt, în momentul atacului cu dronă, potrivit unor imagini obținute de la o sursă a guvernului SUA, relatează Fox News, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile obţinute de la o sursă a guvernului Statelor Unite arată consecinţele exploziei în care şi-a pierdut viaţa liderul iranian Qassem Soleimani, ca umare a unui atac cu dronă, potrivit Fox News.

Convoiul generalului era urmărit în secret de militari americani, aceștia aflându-se la mai puțin de un kilometru de anturajul lui Soleimani. Imediat după atacul cu dronă, militarii americani au ajuns la fața locului pentru a confirma asasinarea comandatului iranian.

Conform publicaţiei, unele imagini sunt foarte explicite şi înfăţişează corpul desfigurat al lui Soleimani, cu membre lipsă.

O altă imagine arată trupul liderului iranian în flăcări chiar lângă autovehiculul care explodase.

Sursa a declarat pentru jurnaliștii de la Fox News că forţele armate americane au fost nevoite să stingă cadavrul cuprins de flăcări al lui Soleimani, înainte să îl identifice.

De asemenea, autorităţile americane au fotografiat obiectele pe care generalul iranian le avea asupra sa, printre acestea numărându-se o carte de poezii, bani, un pistol şi o puşcă de asalt.

Elementul după care a fost identificat corpul lui Qasem Soleimani este inelul pe care acesta îl purta. Inelul nu este unul foarte valoros, potrivit bijutierilor cu care au discutat jurnaliștii de la publicația New York Post. Aceștia cred că piatra bijuteriei este fie carneol (sau cornalină), fie rubin. În ambele cazuri, inelul nu valoarează mai mult de câteva sute de dolari.

În aprilie 2019, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Iran este responsabil pentru uciderea a 608 militari americani din timpul războiului din Irak, iar Soleimani este responsabil pentru 17% dintre decesele personalului american în Irak, în perioada 2003-2011.

O sursă care a luptat în Irak și a văzut fotografiile a spus pentru Fox News că Soleimani a murit la fel ca și militarii americani pe care generalul i-a ucis.