Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat, duminică seară, că toate bazele militare americane reprezintă ţinte potenţiale, din cauza deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de asasinare a comandantului militar iranian Qassem Soleimani, relatează Mediafax.

Hassan NasrallahFoto: Flickr/ Anton Nossik

"Toate bazele militare americane sunt o ţintă", a declarat Hassan Nasrallah, după ce Iranul a atacat baza irakiană Al-Asad ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

"Sunt convins că Donald Trump a fost atenţionat de consilieri că, dacă va ataca Iranul, vor fi atacate toate bazele din regiune, care nu vor putea fi protejate", a adăugat Hassan Nasrallah, citat de CNN.

Liderul Hezbollah l-a acuzat pe Donald Trump că "a minţit cetăţenii americani" spunând că generalul Qassem Soleimani intenţiona să comită atacuri. Generalul iranian "nu intenţiona să atace ambasade americane", a subliniat Nasrallah.

Președintele american Donald Trump a declarat că a decis asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei americane din Bagdad.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunţat Donald Trump.