Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au confirmat că gazoductul Nord Stream 2 va începe să funcționeze, în ciuda sancțiunilor anunţate de Statele Unite, potrivit postului Deutche Welle, citat de Mediafax.

Angela Merkel si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

„Sper că până la sfârșitul acestui an, sau în primul trimestru al anului viitor, lucrările vor fi finalizate și conducta de gaz va începe să funcționeze”, a spus Putin la o conferință de presă comună cu Merkel.

La rândul ei, Merkel a spus că „nu este de acord cu abordarea SUA” de a impune sancțiuni, adăugând că „în ciuda sancțiunilor, va fi posibilă finalizarea Nord Stream 2... Există o anumită întârziere, dar va fi finalizată”.

Cei doi lideri s-au întâlnit sâmbătă la Moscova, unde au discutat despre controversata conductă de gaz Nord Stream 2, situația de criză din Iran și propunerea de a găzdui negocierile de pace din Libia la Berlin.

Nord Stream 2 urmează să livreze gaz rusesc în Germania, care se bazează foarte mult pe firmele ruse pentru nevoile sale energetice. Gazoductul a fost ținta sancțiunilor anunţate de către guvernul SUA, care susţine că instalaţia, care aparține companiei petroliere de stat din Rusia, Gazprom, ar putea fi folosită ca „instrument de constrângere” și ar putea transforma Germania într-un „ostatic al Rusiei”.