Mașina folosită de Steve McQueen în filmul ”Bullitt” e cel mai scump Ford Mustang vândut vreodată într-o licitație, notează CNN, anunțând rezultatele evenimentului programat anual în primele săptămâni din ianuarie în Florida.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mașina verde închis condusă de Steve McQueen pentru rolul său din pelicula "Bullitt" tocmai a ajuns cel mai scump automobil Ford Mustang vândut vreodată într-o licitație, transmite Mediafax.

Automobilul a fost adjudecat pentru suma de 3,7 milioane de dolari, incluzând taxele de licitare, la un eveniment dedicat mașinilor de colecție în Kissimmee, Florida. Mașina, un Ford Mustang GT din 1968, a fost vândută de casa de licitații Mecum.

"Nu are nimic de-a face cu banii", a spus fostul prorpietar, Sean Kiernan. Tatăl său achiziționase automobilul în 1974 pentru suma de 3.500 de dolari. "Ce ne-a interesat a fost să stabilim un nou record, și asta am făcut”, a explicat cel care a pus mașina în vânzare.

Mașina Highland Green Mustang cu roți negre a fost condusă de McQueen în timpul multora dintre secvențele care au rămas în istoria cinematografiei. Multe urmăriri de mașini filmate ulterior au încercat să imite scenele din "Bullitt", considerate inovatoare pentru istoria modernă a genului.

În mod normal un Ford Mustang GT din 1968 poate să fie vândut cu până la 70.000 de dolari dacă este în condiții foarte bune, arată cei de la ghidul mașinilor de colecție Hagerty Price.

Actorul Steve McQueen (1930-1980), pasionat de cursele de automobile, a fost numit "King of cool" pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele. Actorul a jucat în filme precum "Marea evadare" (1963), "Cei şapte magnifici" (1960), "Inspectorul Bullitt" (1968), "Cincinnati Kid" (1965) şi "Papillon" (1973) şi a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de război "Canoniera de pe Yangtze/ The Sand Pebbles" (1966). Starul american era renumit şi pentru faptul că îşi realiza singur cascadoriile din filmele în care era distribuit.