Comunicatul dat de statul major de la Teheran pentru ”naţiunea nobilă şi revoluţionară a Iranului islamic”

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 12:34 Actualitate | Internaţional


avionul prabusit in Iran
Foto: Twitter
Statul major al armatei iraniene a emis un comunicat de presă în care explică doborârea avionului ucrainean printr-o”reactivitate crescută” a unităților sale din cauza ”forțelor teroriste americane” și prin faptul că aeronava s-a apropiat de ”un centru militar sensibil al Corpului (Gardienilor Revoluţiei islamice), la o altitudine care îi dădea aparenţa unei ţinte ostile”

Comunicatul emis de Statul Major al forţelor armate iraniene, conform traducerii realizate de AFP din persană (farsi), traducere preluată de Agepres:

''Către naţiunea nobilă şi revoluţionară a Iranului islamic:

În urma accidentului sfâşietor al prăbuşirii unui avion comercial Boeing al Ukraine (International) Airlines la primele ore ale zilei de miercuri (8 ianuarie 2020) şi în mijlocul unui atac contra bazei Americii criminale şi (ţinând cont de) posibilitatea ca acest accident aerian să fi fost cauzat de o acţiune militară, Statul Major al forţelor armate a investigat imediat, creând o comisie de anchetă compusă din experţi tehnici şi din specialişti în operaţiuni [militare], independentă de cea a Organizaţiei aviaţiei civile iraniene. Rezultatele acestei anchete minuţioase desfăşurate fără răgaz zi şi noapte sunt puse la dispoziţia onorabilului popor al Iranului în cele ce urmează:

1. În urma ameninţărilor preşedintelui şi ale comandanţilor militari ai Americii criminale de a viza un mare număr de ţinte pe teritoriul Republicii Islamice a Iranului în cazul unei riposte eventuale (la eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani, n.red.) şi ținând cont de creşterea fără precedent a traficului aerian (inamic) în regiune, forţele armate ale Republicii Islamice au fost plasate sub cel mai înalt nivel de alertă pentru a răspunde eventualelor ameninţări.

2. În orele care au urmat loviturilor aeriene (iraniene), zborurile avioanelor de luptă ale forţelor teroriste americane în jurul ţării s-au înmulţit şi li s-au transmis unităţilor de apărare informaţii privind ţinte aeriene îndreptându-se spre centre strategice ale ţării, iar mai multe ţinte au fost văzute pe anumite ecrane radar. Toate acestea au cauzat o reactivitate încă şi mai mare în centrele de apărare antiaeriană.

3. În această situaţie delicată de criză, zborul 752 al Ukraine (International) Airlines a decolat de pe aeroportul Imam Khomeiny (din Teheran), şi, în momentul întoarcerii, s-a găsit în întregime în poziţia de a se apropia de un centru militar sensibil al Corpului (Gardienilor Revoluţiei islamice), la o altitudine care îi dădea aparenţa unei ţinte ostile. În aceste condiţii, şi în urma unei erori umane şi în mod neintenţionat, avionul a fost atins şi aceasta a dus, din nefericire, la martiriul mai multora dintre compatrioţii noştri şi la pierderea de vieţi de cetăţeni non-iranieni.

4. Exprimând condoleanţele sale şi simpatia sa faţă de familiile îndoliate, cele ale compatrioţilor noştri şi cele ale victimelor străine, şi prezentând scuzele sale pentru această eroare umană, Statul Major general al forţelor armate dă asigurări că, în acelaşi timp cu continuarea de reforme fundamentale în procesele operaţionale la nivelul forţelor armate, va face imposibilă repetarea unor asemenea erori. În plus, (Statul Major) îl va prezenta imediat organizaţiei judiciare a forţelor armate pe vinovat pentru a fi începută o acţiune în justiţie în raport cu greşelile comise.

5. Le-a trimis de asemenea responsabililor pertinenţi din Corpul (Gardienilor Revoluţiei) o notificare pentru ca ei să se prezinte cât mai devreme posibil la televiziunea naţională pentru a da explicaţii detaliate poporului onorabil.''


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4606 vizualizari

 • -30 (48 voturi)    
  Tragedia asta era complet evitabila (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 12:42)

  vertus [utilizator]

  Ce dracu l-a apucat pe Trump sa asasineze oficiali guvernamentali straini incalcand legislatia internationala? Simplu, vin alegerile si democratii il bat mar.
  • +13 (35 voturi)    
   Trump... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:11)

   A.Corneliu [utilizator] i-a raspuns lui vertus

   Trump nu a asasinat pe nimeni.
   Trump a ordonat eliminarea lui capo di tutti capi ai terorismului iranian.
   Si a facut bine.
   Punct.
  • +8 (22 voturi)    
   Interesant ce pot face 3 cuvinte (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:31)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui vertus

   Daca ma uit la ce ai scris acolo, am o privire serioasa si imi pun intrebari legate de ce a facut Trump.

   In schimb daca inlocuiesc "oficiali guvernamentali straini" cu "teroristi vanati international", aproape ca rad de ce ai scris.

   Posibil sa fie o chestie de perspectiva.
   • +3 (3 voturi)    
    teroristi... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 21:19)

    costal [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    o definitie care se schimba in functie de interesele strategice ale actorilor politici. Teroristii de ieri devin luptatorii pentru pace de maine.
    https://www.nbcnews.com/news/world/u-s-taliban-talks-resume-raising-prospect-end-war-afghanistan-n1097981


    A 2010 UN report on "targeted killings" said there was a weighty body of scholarship that viewed the self-defence argument as having the right to use force "against a real and imminent threat when the necessity of that self-defence is instant, overwhelming, and leaving no choice of means, and no moment of deliberation."

    Asked by a journalist on 7 January for more details about imminent threats, US Secretary of State Mike Pompeo noted the incidents leading up to the strike, but did not provide any evidence of impending attacks.
    https://www.bbc.com/news/world-51007961?SThisFB
 • +4 (28 voturi)    
  Iran versus SUA (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:02)

  vertus [utilizator]

  In 1988 SUA a atacat un avion civil iranian omorand aporoape 300 de persoane dintre care 66 erau copii. Comandanatul care a ordonat atacul nu a fost pedepsit niciodata, ba chiar a fost decorat. Reagan a aparat actiunile militarilor si Bush a zis mai tarziu "I will never apologize for the United States — I don't care what the facts are"
  https://www.businessinsider.com/iran-air-flight-655-us-navy-shot-down-1988-photos-2020-1?
  • -1 (7 voturi)    
   De ce nu spui tot ADEVARUL (Duminică, 12 ianuarie 2020, 0:36)

   danmarian [utilizator] i-a raspuns lui vertus

   Avionul iranian se indrepta spre o nava militara americana ! A fost REPETAT somat sa se identifice - dar nu s-a identificat ! Avea transpoderul inchis si nu se stia ce "hram" poarta ! Cam asta era situtia atunci - Acum avionul ukrainian era in PERMANENTA legatura cu turnul de control al aeroportului si chiar executa ultmul ordin primit. In plus avea transponderul deschis - DECI - SE PUTEA STI PRECIS si IMEDIAT-PERMANENT ce avion este. Nu stiu daca banditii din Garda Ayatolahilor au DAT ORDIN sa fie doborit - sau in haosul iraniano-ayatolah ori ce idiot a putut decide doborirea. Chestia cu bruiajul - minciuna marca ayatolahi. Cine dreaq sa-i bruieze la Teheran ? Doar tot un ayatolah ! Si maimutele astea vor BOMBA ATOMICA ? Dupa ce o ARUNCA isi vor cere scuze si vor da vina pe vreun fenomen meteorologic ! Iar idiotii romani ??? de servici ii ajuta !
   • +1 (1 vot)    
    Cine minte? (Duminică, 12 ianuarie 2020, 11:14)

    vertus [utilizator] i-a raspuns lui danmarian

    In initial reports, this was meant to have happened in international waters, but in 1992, it was established that it was in Iranian waters.

    Idiotii sunt aia care au dat cu piciorul la o intelegere care impiedica Iranul sa continue programul nuclear si acum plang dupa o noua intelegere.
 • +8 (24 voturi)    
  Mare e gradina cu proști (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:04)

  spirache [utilizator]

  Pai ce treabă are Trump cu bărboșii criminali!? Deci Trump e vinovat că aia au doborât avionul ?!!!
  • -4 (18 voturi)    
   da domnule... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 14:54)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   ... domnule Trumb, va rugam nu mai omorati teroristi!!!
 • +9 (23 voturi)    
  Pacat (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:07)

  cetateanulmodern [utilizator]

  Asta se intampla cand dai tehnologie unor maimute
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:23)

  [anonim]

 • +6 (18 voturi)    
  au facut concurs de compuneri? (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 13:54)

  dessik [utilizator]

  inainte s-o aleaga pe asta? Macar daca o lasau mai moale cu epitetele gen "naţiunea nobilă", "Americii criminale". Prea e "mestesugit" textul.
 • +6 (10 voturi)    
  cenzura? (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 14:21)

  VintilaDascalita [anonim]

  Nu sunt de acord in totalitate cu ce spune vertus, dar mi se pare urat faptul ca e cenzurat. USA a omorat un terorist care era si oficial guvernamental. Asta arata ca si guvernul este terorist, sa nu mai vorbim de capul religios. Dar a doua postare este chiar reala si nu vad de ce ar trebui cenzurata. Daca vrem sa fim corect informati trebuie sa le acceptam pe toate in limita unui limbaj decent. Si repet nu stiu de ce a fost cenzurat.
 • +3 (13 voturi)    
  cand am vazut ca e comunicat melitar (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 14:23)

  nash pandelica [utilizator]

  ma asteptam sa anunte ridicarea in grad, post mortem, a eroului national sulimani al allah. merita sa'l faca maresal... mai ales ca era...hahaha, trimis guvernamental...
  sa fie primit !

  ps. ferice de el, acum e ocupat cu fecioarele...
  • -2 (18 voturi)    
   Se ascund după//națiunea nobilă//. (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 14:51)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Militarii din Iran de frica propriilor conațiopnali le mângâie orgoliul.//Eroii//ăștia care au ucis civili,trăgând rachete ca proștii,merită uciși prin lapidare.//Națiune nobilă și revoluționară//este o insultă adusă iranienilor și lumii întregi.
  • -4 (16 voturi)    
   care fecioare... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 14:55)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   ... oi si capre va primi...
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 15:54)

  [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
   TOTUȘI: (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 16:34)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui

   "...zborul 752 al Ukraine (International) Airlines a decolat de pe aeroportul Imam Khomeiny (din Teheran), şi, în momentul întoarcerii..."
   Întâi au lovit avionul și atunci a încercat f puțin să se întoarcă. S-a văzut pe flightradar24!
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 22:28)

    [anonim] i-a raspuns lui nick24

 • -2 (12 voturi)    
  Se pare ca Gardienii aia se tem si de umbra lor (Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, 16:35)

  Fu Leng [utilizator]

  Un avion civil s-a apropiat de ei si s-au speriat saracii, era o Amenintare Majora. D'uhhh da' prosti mai sunt si astia!!!
 • -1 (1 vot)    
  minciuni (Duminică, 12 ianuarie 2020, 11:25)

  Ilidia [utilizator]

  O minciuna cusuta cu ata alba, avioanele au un culoar de zbor, nu zboara pe unde vrea pilotul, in plus nici macar n-u incercat sa ia legatura cu avionul...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by