Un tânăr în vârstă de 17 ani din SUA s-a rătăcit în munții din Utah în timpul unei drumeții, însă a reușit să supraviețuiască folosindu-se de funcția de alarmă a telefonului său pentru a rămâne treaz, relatează CNN.

Nicolas Stacy-AlcantaraFoto: Captura YouTube

Nicolas Stacy-Alcantara a declarat că atunci când a început drumeția vremea era relativ blândă. Apoi, condițiile meteorologice s-au înrăutățit, ceea ce l-a făcut să nu mai recunoască drumul pe care trebuia să o ia în interiorul Canionului Millcreek din Munții Wasatch.

Îngrijorat că ar putea face hipotermie sau că ar putea să-și piardă cunoștința, adolescentul și-a setat alarma de la telefon să sune la un interval de 30 de minute pentru a se asigura că rămâne treaz. „Au mai fost momente în care am moțăit, dar am fost treaz în majoritatea timpului” , a spus Alcanatara.

Tânărul a fost găsit de schiori, după mai bine de 30 de ore, și a fost dus la spital, unde a fost tratat pentru hipotermie și degerături la picioare. Alcantara a fost externat joi, iar doctorii se așteaptă ca adolescentul să-și revină complet.