Democrații americani cer informații suplimentare cu privire la afirmația presedintelui Donald Trump conform căreia generalul iranian Qassem Soleimani plănuia atacuri asupra ambasadelor americane, scrie BBC.

Mike PompeoFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Donald Trump a făcut joi această afirmație, la Casa Albă. El a repetat-o în Ohio, în timpul primului său miting de campanie din 2020.

Informați despre uciderea lui Soleimani, democrații spun ca nu au văzut nicio dovadă a unui complot din partea acestuia.

Totuși, secretarul de Stat american Mike Pompeo afirmă că dovezile sunt evidente.

"Nu știm exact în ce zi ar fi urmat să fie executate, dar a fost foarte clar, Qassem Soleimani pregătea personal un atac la scară mare împotriva intereselor americane și aceste atacuri erau iminente", a afirmat Mike Pompeo într-o conferință de presă.

Secretarul de Stat a insistat și cu o zi în urmă asupra iminenței proiectelor celui mai popular comandant militar din Iran, păstrând însă un ton vag în ceea ce privește locul și data.

"Nu știm exact când și nu știm precis unde, dar ele erau reale", spunea el, la Fox News.

Donald Trump: Iranul plănuia atacuri împotriva a patru ambasade americane din Orientul Mijlociu. „Pot să vă spun că, cel mai probabil, Ambasada de la Bagdad (urma să fie atacată, n.r.). Pot să vă spun că bănuiesc că ar fi fost vizate patru ambasade”, a spus Trump pentru Fox News.