Două dintre bijuteriile furate de la muzeul Grünes Gewölbe din Dresda, unul dintre cele mai opulente muzee din Germania, ar fi scoase la vânzare, susţine o firmă de securitate israeliană, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Muzeul Grune GewolbeFoto: Captura YouTube

Persoane care pretind că se află în posesia a două bijuterii din colecţia muzeului - Diamantul alb din Dresda şi steaua Ordinului Polonez al Vulturului Alb - au oferit spre vânzare ambele piese la preţul de 9 milioane de euro (10 milioane de dolari) într-o serie de e-mailuri, susţine Zvika Nave, directorul executiv al firmei de securitate israeliene CGI Group.

Compania susţine că a fost solicitată să investigheze măsurile de securitate din muzeu şi condiţiile în care a avut loc jaful, care a ţinut prima pagină a ziarelor în 2019 - o informaţie însă negată de organismul de care aparţine muzeul, Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD).

CGI susţine că hoţii au cerut ca plata să fie efectuată în Bitcoin. "Toate informaţiile au fost partajate în timp real cu procurorii din Dresda", a precizat Nave.

Pe de altă parte, SKD, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Stephan Adam, a precizat că grupul israelian nu cooperează cu autorităţile locale în acest caz.

Citește și: