Iranul ar putea avea arme nucleare într-un an sau doi, dacă țara continuă să încalce acordul nuclear din 2015, a declarat vineri ministrul francez de extrne, Jean-Yves Le Drian, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Dacă ei vor continua să destrame acordul de la Viena atunci, da, într-o perioadă destul de scurtă de timp, de un an sau doi, ar putea avea acces la o armă nucleară, lucru ce nu este o opțiune”, a declarat le Drian la RTL Radio.

Miniștrii de externe ai UE vor ține vineri o reuniune de urgență pentru a căuta soluții astfel încât Statele Unite și Itanul să nu ajungă la o confruntare.

Aurescu va participa și el, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, în contextul evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu.

”Miniștrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii și evaluări cu privire la situația din Irak și vor identifica modalități prin care UE poate contribui la detensionarea situației. De asemenea, vor fi abordate succint și evoluțiile din Libia”, potrivit ministerului român de externe.