Premierul ungar apreciază că PPE a trecut pe un curs liberal şi centrist, iar dacă această tendinţă nu se va schimba, va fi nevoie de „o nouă şi adevărată mişcare creştin-democrată”, notează Der Standard, citat de Rador.

Vladimir Putin si Viktor OrbanFoto: kremlin.ru

Viktor Orbán consideră că PPE „se contractă tot mai mult, iar influenţa sa devine tot mai mică”, ceea ce face necesară crearea unei contragreutăţi la întărirea mişcării preşedintelui Macron.

Anul trecut Fidesz a fost suspendat din familia creştin-democrată a Parlamentului European. Orbán afirmă că Fidesz nu este interesat de PPE în forma sa actuală, îşi va căuta noi parteneri, menţionând că unul dintre aceştia ar putea fi partidul de guvernământ polonez PiS, dar are cuvinte de laudă şi la adresa cancelarului austriac Kurz, menţionând în acest context că „noi, maghiarii, suntem impresionați de curajul austriac”.

Premierul ungar a evidenţiat din nou pericolele pe care le reprezintă migraţia, concentrată în zona graniţei Ungariei cu Serbia.

Întrebat dacă după încheierea mandatului de premier, fotoliu pe care îl ocupă fără întrerupere din 2010, ar dori să se prezinte din nou la alegerile parlamentare din 2022 pentru ocuparea aceleiaşi funcţii, Orbán a menţionat că deşi Fidesz nu a luat încă o hotărâre în acest sens, în ceea ce îl priveşte el este pregătit.