Twitter a suspendat zeci de conturi ale unor persoane asociate cu Guvernul și Armata Venezuelei, dar și contul oficial al Ministerului Petrolului din această țară, informează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a fost criticată de mai mulți oficiali de la Caracas, în condițiile în care compania nu a oferit explicații pentru decizia sa. Cu toate acestea, unele dintre conturile suspendate, printre care cel al Băncii Centrale și al Ministerului de Finanțe au fost deblocate ulterior.

„Alertă! Cetățeni ai Venezuelei, guvernul opresor al Statelor Unite a blocat contul de Twitter al CEOFANB (Comandamentul Forțelor Armate ale Venezuelei, n. red.)”, a scris comandantul Remigio Ceballos pe Twitter.

Twitter a informat miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă că deține „sisteme proactive” destinate identificării „manipulărilor platformei”, dar aceste sisteme pot să comită anumite greșeli, iar cei afectați de acțiunile acestora sunt încurajați să raporteze problemele apărute.

În luna decembrie, Twitter a suspendat zeci de mii de conturi asociate cu o companie saudită care colecta datele personale ale unor disidenți, iar în septembrie i-a blocat contul liderului Partidului Comunist Cubanez, Raul Castro.

Tot anul trecut, Twitter a suspendat aproximativ 2.000 de conturi ale unor entități din Venezuela care aveau legături cu „o campanie susținută de stat și care avea ca țintă publicul venezuelean”.