Președinta Comisiei Europene, Ursula Von de Leyen, a spus miercuri că se așteaptă la discuții ”dure” cu Regatul Unit cu privire la relația post-Brexit, avertizând că va fi imposibil să cadă la un acord ”pe toate aspectele” până la sfârșitul anului 2010, termenul limită stabilit, relatează AFP.

Ursula von der LeyenFoto: Hotnews

”Vor fi discuții dure și fiecare parte va face tot ce poate pentru ea”, a declarat ea la finalul unei conferințe la London School of Economics.

Șefa executivului european se întâlnește după-amiază la Downing street cu premierul britanic Boris Johnson pentru a vorbi despre negocierile cu privire la relația dintre Bruxelles și Londra, după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană prevăzută pe 31 ianuarie.

Boris Johnson a respins imediat orice amânare după 31 decembrie 2020 a perioadei de tranziție prevăzută pentru aceste negocieri.

”Fără o extindere a perioadei de tranziție” care ar trebui să înceapă pe data oficială a Brexitului pe 31 ianuarie, ”nu vă puteți aștepta să convenim asupra tuturor aspectelor noului parteneriat”, a avertizat președinta Comisiei.

”Trebuie să ne alegem prioritățile”, a adăugat ea, în timp ce asigură că UE este ”pregătită să lucreze noapte și zi” și a spus că este ”optimistă”.

”Vom munci pentru soluții care vor păstra integritatea UE, a pieței comune și a uniunii vamale. Nu poate fi niciun compromis în acest punct”.