Poliția olandeză a arestat miercuri un bărbat care a avut un comportament ”agresiv” față de pasageri, unii dintre ei spunând că l-au auzit strigând ”Allahu Akbar”, într-un tren de mare viteză care conectează Amsterdamul de Paris, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nicio armă nu a fost găsită și nicio persoană nu a fost rănită în incident, care s-a soldat cu închiderea temporară a gării Rotterdam, a spus poliția.

”Pe un tren Amsterdam-Paris, un bărbat de 28 de ani a avut un comportament agresiv în această dimineață (miercuri). Călătorii l-au auzit pe bărbat strigând Allahu Akbar, iar panica a izbucnit repede”, a scris Poliția pe Twitter.

”Bărbatul a fost arestat, iar poliția investighează cazul. Nu au fost răniți și nicio armă nu a fost găsită”, a adăugat el.

Bărbatul ar fi strigat la pasageri și avea un comportament confuz.

Trenul companiei Thalys s-a oprit timp de jumătate de oră în Rotterdam înainte să continue drumul spre Paris.

În 2015, cu câteva luni înainte de atacurile din 13 noiembrie de la Paris, Ayoub El Khazzani, a urcat în gara de la Bruxelles și a deschis focul în interiorul unui tren. Acesta a rănit două persoane înainte să fie oprit de pasageri, inclusiv de către soldați americani aflați în vacanță.